Autóink legendás megbízhatósága az értéktartásuk záloga

Beszélgetés Torkos László értékesítési vezetővel

A 3 nagy nemzetközi intézet és autóklub kiadta az elmúlt időszak megbízhatósági elemzéseit. Hogyan szerepelt a Toyota?

Gyakorlatilag évtizedek óta a márka legfontosabb üzenete, hogy egy Toyota sohasem hagy cserben. Ez az elmúlt egy évben sem volt másképp. A német TÜV illetve az ADAC és az amerikai Consumer Riports (CR) is publikálta a megbízhatósági statisztikáit, gyakorlatilag mindnél tartoltunk.

Mit mérnek ilyenkor?

A TÜV intézet korcsoportonként méri a 6 év feletti autók megbízhatóságát, náluk az egész idős autókról is pontos képet kapunk. Ez azért sem mellékes, mert a vadonatúj autók esetén a meghibásodás nem jellemző, nehéz itt kimagasló eredményt nyújtani. De a helyzet a korral bizony változik, a Toyoták tartóssága ekkor már egyértelmű. A másik német klub, az ADAC kényelmet, ergonómiát és fogyasztást is vizsgál a megbízhatóság mellett, kortól függetlenül, míg a CR egyszerűen az általános megbízhatóságra kíváncsi. A mérések valós autótulajdonosok tapasztalatain alapulnak, nem laborokban születnek.

 

 

Hol végzett a Toyota?

A TÜV-nél az összes korcsoportban 14 Toyota modellünk szerepel a legmegbízhatóbbak között. Ez kimagasló, az ezüstérmes Mercedes 10, míg a bronzérmes Audi 7 modellje hozza ezt a szintet. Megjegyzem, ezek prémiumtermékek, jóval a Toyota árszintje felett vannak. Az autógyárak többsége csak 2-3 autóval szerepelt. Az ADAC-nál a középkategóriát az Auris, míg az egyterűekét a Verso uralja. A CR-nál a 14 autókategóriából 6-nál a Toyota neve szerepel elsőként. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a Toyota tartóssága abszolút egyedülálló, ezt a teljesítményt még a méregdrága prémiummárkák sem képesek megközelíteni.

Van összefüggés a megbízhatóság és a Toyoták magas használtpiaci értéke között?

Abszolút arányban van a kettő. Ha egy kocsi tartósan megbízható, akkor a használtpiaci értéke is átlagon felüli. 5 évesen a hasonló korú konkurensekhez képest 10-20%-al ér többet a használt Toyota. 1-2 évesen pedig gyakorlatilag új áron értékesíthető. Ráadásul mérhetetlenül könnyű is eladni. Amint híre megy, hogy egy használt Toyota eladó, az futótűzként terjed és néhány nap alatt már viszik is a kocsit.

Egy Toyota vásárlásakor a legkedvezőbb ár-érték arányú, legmegbízhatóbb autót választja. Megyénkben a Toyota Titán az Ön hivatalos Toyota képviselete.

ajánlatkérés