Elektromos autó pályázat 02.05-től

Akár 4.000.000.- Ft támogatás igényelhető elektromos Toyotákra

Megjelent a 2024 február 5-től igényelhető a villanyautó-pályázat, melynek felhívását ITT OLVASHATJA. 

A Toyota Titán alábbi, teljesen elektromos modelljei is pályázhatóak. Bővebb információkért keressen minket az ertekesites@toyotaitan.hu emailcímen vagy a 06-42-501-371 telefonszámon.

 

Toyota BZ4X személyautó akár 4.000.000.- Ft támogatással: Az erős felépítésű és dinamikus SUV-kialakítás kategóriaelső összkerékhajtással és elektromos hatótávval párosul. Az innovatív és hatékony bZ4X minden eddiginél nagyobb nyugalmat biztosít. Robosztus, mégis stílusos megjelenésével a Toyota bZ4X egyaránt otthonosan mozog városban és terepen. Az elektromos autók modern, karcsú sziluettjét a SUV modellek magabiztos, impozáns kiállásával összehozva a végeredmény egy igazán egyedi forma lett.

Toyota Proace City Verso EV személyautó akár 3.800.000.- Ft támogatással: Bármikor is indulna, mindig készen áll. A Proace City Electric modellváltozat a fantasztikus hatékonyság és az alacsony károsanyag-kibocsátású zónákhoz való hozzáférés előnyeivel csatlakozik az ikonikus Proace kínálathoz.

Toyota Proace City EV haszongépjármű akár 3.800.000.- Ft támogatással: A kompakt áruszállító, amely nagyot álmodik. Lenyűgöző terhelhetőségével és vontatási kapacitásával mindig az Ön rendelkezésére áll - a hosszú és a rövid tengelytávú verzió egyaránt képes befogadni két Euro-raklapot.

Toyota Proace EV haszongépjármű akár 4.000.000.- Ft támogatással: Páratlan variálhatóságának, opcionálisan elérhető vontatási kapacitásának és lenyűgöző hasznos terhelehtőségének köszönhetően nincs olyan kihívást, amelytől a Proace EV meghátrálna.

 

 

Az alábbiakban összeszedtük Önnek a pályázattal kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdéseket és főbb tudnivalókat.

 

KI PÁLYÁZHAT?

Magyarországon székhellyel vagy magyar fiókteleppel rendelkező európai gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni cégek vagy egyéni vállalkozók, amennyiben legkésőbb 2021 végéig bejegyezték, tevékenységeik között nem szerepel a gépjárműkölcsönzés vagy gépjármű-kereskedelem, valamint taxis egyéni vállalkozók vagy egyéni cégek esetén a taxis tevékenységet legkésőbb 2023 december 1-ig bejegyezték.

A jármű ára nem lehet magasabb, mint a vállalkozás utolsó lezárt üzleti évének nettó árbevétele, vagy egyéni vállalkozó esetén a bevétele.

 

HÁNY AUTÓRA PÁLYÁZHAT EGY CÉG?

Az alkalmazotti létszámtól függ. 9 alkalmazottig egy autóra, 10-49 főig 5 autóra, 50-249 alkalmazott esetén 10 db, 250 főtől maximum 16 járműre lehet pályázni.

 

MEKKORA TÁMOGATÁS IGÉNYELHETŐ EGY JÁRMŰRE?

A jármű nettó vételárától, a bruttó akkumulátor kapacitástól, valamint attól függ, hogy személyautóra vagy teherautóra szeretnénk pályázni.

Személyautó (M1 kategória) esetén:

Bruttó akku kapacitás (kWh)

Támogatás maximális összege

Maximális nettó vételár

≤ 41

2,8 millió Ft

11,5 millió Ft

41 < x ≤ 59

3,6 millió Ft

14 millió Ft

59 <

4 millió Ft

20 millió Ft

 

Kisteherautó, kisbusz (M2, N1, N2 kategória) esetén:

Bruttó akku kapacitás (kWh)

Támogatás maximális összege

Maximális nettó vételár

≤ 49

3,6 millió Ft

17 millió Ft

49 < x ≤ 74

3,8 millió Ft

22 millió Ft

74 <

4 millió Ft

25 millió Ft

 

MIKORTÓL NYÚJTHATÓ BE A PÁLYÁZAT?

2024. február 05. 10:00-tól 2025. március 31. 10:00-ig nyújthatók be a pályázatok az ország teljes területén.

 

KORÁBBAN MEGVÁSÁROLT AUTÓRA IS IGÉNYELHETŐ TÁMOGATÁS?

Igen, a projekt – saját felelősségre – már 2023. november 1-től megkezdhető volt, a jármű forgalomba helyezésének dátuma azonban nem lehet korábbi, mint 2023. december 9.

 

MEDDIG KELL MEGVÁSÁROLNI A JÁRMŰVET?

A projekt befejezésére a megkezdéstől maximum 20 hónap áll rendelkezésre, de a végső határidő 2026. április 30.

 

MEKKORA A PÁLYÁZAT KERETÖSSZEGE?

30 milliárd forint, amelyből 10,8 milliárdot a budapesti, 19,2 milliárdot a kevésbé fejlett régióknak szánnak, de a későbbiekben előfordulhat átcsoportosítás, ha valamelyik keret előbb merülne ki.

 

HOGYAN KELL BENYÚJTANI A PÁLYÁZATOT?

A pályázat elektronikusan, a www.palyazat.gov.hu oldalon nyújtható be, az oldalon előállított nyilatkozatot legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírással kell ellátni, vagy azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítés szolgáltatással (AVDH) kell hitelesíteni.

 

LÍZINGBŐL IS FINANSZÍROZHATÓ AZ AUTÓ?

Igen, de a járműnek a projekt megkezdésétől számított 20. hónap végig, de legkésőbb 2026. április 30-ig a kedvezményezett tulajdonába kell kerülnie, azt a kedvezményezett nevén kell forgalomba helyezni. A lízingszerződés futamidejét ennek megfelelően kell meghatározni.

 

HASZNÁLT JÁRMŰ IS VÁSÁROLHATÓ?

Nem, kizárólag a vásárláskor először Magyarországon forgalomba helyezésre kerülő új gépjármű vásárlása támogatható.

 

HIBRID- VAGY HIDROGÉN ÜZEMŰ JÁRMŰ IS VÁSÁROLHATÓ?

Nem, kizárólag teljesen elektromos jármű vásárolható.

 

MATRICÁVAL IS EL KELL LÁTNI A JÁRMŰVET?

Igen, kötelező arculati elem az e-mobilitás matrica.

 

MEDDIG KELL MEGTARTANI A JÁRMŰVET?

A projekt befejezését követő 3 éven belül, de legkésőbb 2027. december 31-ig a támogatással vásárolt jármű nem adható el, nem adható bérbe, nem adható más használatába, nem vonható ki a forgalomból.

 

KÖTELEZŐ CASCO BIZTOSÍTÁST KÖTNI A JÁRMŰRE?

Igen, a támogatott járműre teljes körű (töréskár, elemi kár, lopáskár, üvegkár, stb.) CASCO biztosítást kell kötni, melynek a fenntartási időszak végéig érvényesnek kell lennie.

 

ELŐ- VAGY UTÓFINANSZÍROZÁSOS A PÁLYÁZAT?

A támogatást egyszeri záró elszámolást követően a projekt fizikai befejezését követően utófinanszírozással folyósítják.

 

 

 

*A hirdetések tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Visszavonásig, vagy új árlista kiadásáig érvényesek. A képeken látható autók illusztrációk, extrafelszereltséget tartalmazhatnak.

ajánlatkérés