Itt a 2022-es Toyota Corolla

A világ legnépszerűbb autója új technológiákkal frissült.

Az évek óta a világ legnépszerűbb autójaként végző Toyota Corolla (szoros versenyben a rendre világ második legnépszerűbb autójaként, és egyben legkelendőbb SUV-jaként záró Toyota RAV4-el) 2022- ben új technológiákkal, friss stílussal és egy különleges kiadással lép előre. Az új multimédiás rendszer a korábbinál is gyorsabb válaszidőt és jobb kezelhetőséget ígér, azok pedig akik a személyre szabnák a három karosszériaváltozatban (az ötajtós Hatchback, a négyajtós Sedan és a kombi Touring Sports) modellt elérhető Corollát, új színek és keréktárcsák közül választhatnak. A Hatchback, a Sedan és a Touring Sports karosszériaváltozat egyaránt elérhető GR SPORT kivitelben is, az ínyenceket ezen felül a Toyota egy további, a Touring Sports karosszériára épülő új Corolla TREK Special Edition változattal is kényezteti. 


A Corolla öröksége vitathatatlan: világszerte már több mint 50 millió példány készült belőle amellyel a világ legnagyobb darabszámban értékesített autója, ráadásul hosszú évek óta a világ legnépszerűbb autójaként végez az éves globális értékesítési statisztikákban. Az idehaza is rendkívül népszerű, tavaly 23,6%-os szegmensrészesedéssel kategóriája második legkelendőbb autójaként végző Corolla ereje abban is rejlik, hogy mindig megújul és továbbfejlődik, megfelelve a Toyota egyre jobb autókról szőtt eszményképének.
Ennek köszönhetően a Toyota legnagyobb darabszámban értékesített magyarországi modelljeként (2021-ben egymaga a teljes hazai Toyota értékesítés közel egynegyedét tette ki) a Corolla mindig tökéletes társként tölthet be főszerepet az ügyfelek mindennapjaiban. A Corolla Hatchback, Touring Sports és Sedan továbbfejlődik 2022-ben is: az újdonságok felfrissült megjelenéssel és új technológiai megoldásokkal érkeznek.


Megújult, erősebb és gyorsabb multimédiás rendszer
A Corolla megkapja a Toyota legújabb multimédiás rendszerét 2022-re, amely jelentős előrelépést jelent a kapcsolódás, a funkciók és a működtetés tekintetében. Az újdonság a középső felszereltségi szinttől felfelé az alapfelszereltség része lesz. Az új rendszer lelke az erősebb processzor, amely 2,4-szer gyorsabb, mint a jelenlegi egység. Mindez gyorsabb válaszidőket garantál. A működtetés egy nyolccolos, nagyfelbontású központi érintőképernyő segítségével történik, amely gyors hozzáférést biztosít a legmodernebb kapcsolódási lehetőségekhez és a felhő alapú navigációhoz, amely folyamatos közlekedési jelentésekkel segíti az útvonaltervezést. A rendszer működéséhez szükséges minden adat és információ a Corolla beépített adatkommunikációs modulján (DCM) keresztül érkezik, így nincs szükség telefon párosítására vagy bármiféle kiegészítő költséget okozó adatkapcsolatra. A vezető dolgát megkönnyíti az új hangvezérlés is, amely felismeri a természetes, párbeszéd jellegű beszédparancsokat is, és képes a jármű különböző funkcióinak működtetésére, például az ablakok zárására is. A rendszerfrissítések még könnyebben elérhetővé válnak a vezeték nélküli (OTA) frissítésnek köszönhetően, az okostelefonok integrációját pedig a
vezeték nélküli Apple CarPlay és a vezetékes Android Auto kapcsolat könnyíti meg. Az ügyfelek számára opcionálisan elérhető egy kibővített multimédiás csomag is, amely beépített navigációs rendszert tartalmaz. A jármű vételára tartalmazza a négyéves Toyota Smart Connect csomagot, amely felhő alapú navigációt, helyi parkolási és közlekedési információkat, OTA frissítéseket és intelligens beszédvezérlést tesz lehetővé.

Új színek és keréktárcsák
A platina fehér gyöngyház és az ezüstmetál személyében új színek kerülnek fel a Corolla palettájára. Az újdonságok elérhetők kétszínű verzióban a Hatchback és a Touring Sports modellek esetében is. A szedán modellnél a külső kifinomultságát az új 10-küllős, 17 colos könnyűfém keréktárcsák hangsúlyozzák ki. 

 

Új TREK Special Edition 

A Toyota kibővíti partneri kapcsolatát a TREK Bikes kerékpár-gyártóval. A két vállalat korábban többek között a Trek-Segafredo professzionális kerékpáros csapat működtetésnél dolgozott együtt; a csapat
szervizautójaként egy hibrid elektromos Corolla Touring Sports modell szolgált. A 2022 decemberéig folytatódó együttműködés keretében a Toyota bemutatja az új Corolla TREK Special Edition modellt, amely a TREK Touring Sports változatra épül. Az újdonság a gazdag alapfelszereltség mellett egyedi formajegyekkel hangsúlyozza ki a Corolla sokoldalúságát, amely lehetővé teszi például azt is, hogy a modell professzionális versenyzőket szolgáljon ki a világ legnehezebb útvonalain. A Corolla TREK Special Edition kizárólag a 2,0 literes öntöltő hibrid elektromos hajtáslánccal lesz elérhető, erőteljes kiállást biztosít TREK külsővel, amely többek között 20 mm-rel magasabb futóművet, valamint különösen ellenálló műanyag elemeket kínál. A TREK Special Edition új kialakítású, 18 colos könnyűfém keréktárcsákat és krómozott ablakléceket kap, a belső térben pedig zongoralakk fekete ajtókilincsek, fekete bőrkárpitozás és szaténkróm belső díszítőelemek fokozzák a hangulatot. A megújult Corolla kínálat már rendelhető, az első modellek a hónap végén érkeznek a magyarországi márkakereskedésekbe.

ajánlatkérés